DEMOGRAFSKA REVITALIZACIJA HRVATSKE – SABORSKI OKRUGLI STOL O SMJERNICAMA JAVNIH POLITIKA IZ PODRUČJA DEMOGEOGRAFIJE

Tekst: Panopticum

Foto: Vern

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u suradnji sa saborskim Odborom za obitelj, mlade i sport i Odborom za Hrvatske izvan Republike Hrvatske organizira okrugli stol pod nazivom „Demografska revitalizacija Hrvatske” koji će se održati u četvrtak 13. travnja 2023. u 10 sati u Maloj vijećnici u Hrvatskom saboru.

Na okruglom stolu Svjetski savez mladih Hrvatska će predstaviti smjernice za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske, nastale na temelju znanstvenih istraživanja i međusektorske suradnje u sklopu projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Među govornicima će biti doc. dr. sc. Stjepan Šterc, docent na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Tado Jurić, izvanredni profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izv. prof. dr. sc. Marin Strmota, izvanredni profesor  na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Majstorić, mag. geogr., bacc. oec., voditelj projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” i predstavnik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Korisnik projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” i organizator okruglog stola je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Projekt „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora ima za cilj kreirati smjernice za razvoj javnih politika utemeljene na dokazima iz područja demografije. SSMH vjeruje da će ovim projektom doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja u kojem će javne politike iz područja demografije imati pozitivan učinak na društveno-ekonomski razvoj Hrvatske.

SSMH želi stvoriti poticajno okruženje i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima. U središtu djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata.

Projekt „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora ima za cilj kreirati smjernice za razvoj javnih politika utemeljene na dokazima iz područja demografije. SSMH vjeruje da će ovim projektom doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja u kojem će javne politike iz područja demografije imati pozitivan učinak na društveno-ekonomski razvoj Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon