DELO: JE LI NATAŠA PIRC MUSAR OBULA PREVELIKE CIPELE?

Tekst: Panopticum/S. Vidmajer

Foto: DELO

U subotu, 17. prosinca 2022. najutjecajniji slovenski dnevni list Delo bavi se likom i djelom nove slovenske predsjednice. Među ostalim, novinarka Saša Vidmajer pod naslovom teksta “Zlati čeveljci” (Zlatne cipele) propitkuje je li nova predsjednica Republike Slovenije ušla u prevelike cipele.

Naime, četiri prethodnika Nataše Pirc Musar bila su vrlo različita predsjednika slovenske države – osim posljednjeg, sve ih je teško imitirati a obzirom na njezin veliki talent za samopromociju i vještinu koketiranja s javnošću, slovenska javnost se može nadati da neće biti inspirirana svojim prethodnikom.

U izbornu kampanju ušla je s najavom da kao predsjednica Republike Slovenije neće šutjeti. Međutim, neposredno nakon pobjede propustila je zgodnu priliku za šutnju izjavom o “uzorno uređenim” pravima slovenske manjine u austrijskoj Koruškoj stoga se ne može izbjeći pitanje u koliko velike političke cipele je ušla. Cijeli i više nego zanimljiv tekst može se pronaći na mrežnim stranicama ljubljanskog Dela.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon