SUKOB INTERESA: DAVOR MAJETIĆ ODSTUPIO S MJESTA ČLANA NO HT

Tekst: D. S.

Foto: HUP

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavio je na svojim službenim internetskim stranicama da je član Nadzornog odbora, Davor Majetić, radi osobnih razloga podnio ostavku na članstvo u Nadzornom odboru, s učinkom od 14. svibnja 2020. Iz registra je vidljivo da je Majetić postao član Nadzornog odbora Društva HT 2019. godine a mandat mu je trebao trajati četiri godine. Prema Statutu Društva, Nadzorni odbor HT-a sastoji se od devet članova. Osam članova bira Glavna skupština, a jednoga imenuju zaposlenici Društva.

Prema neslužbenim informacijama Majetić je odstupio iz NO HT-a budući zbog sukoba interesa ne može voditi strukovnu udrugu i biti istovremeno član NO najvećeg telekoma u Hrvatskoj. Naime, Majetić je članstvom u NO HT-a napravio grubo kršenje Statuta HUP-a koji u članku 54., stavak 7. strogo brani Glavnom direktoru biti u nadzornim odborima članica HUP-a. Zasad se regulator HAKOM nije oglasio na ovu nesvakidašnju situaciju.

Da posjetimo, ovo je već drugi skandal u posljednja dva mjeseca koji potresa HUP. Naime dojučerašnji Majetićev zamjenik, Bernard Jakelić našao se u središtu skandala i dobio otkaz zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica HUP-a te nakon 24 godine rada napustio radno mjesto u HUP-u.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon