DARIO KORDIĆ I BOG IZA REŠETAKA

Tekst: Panopticum

Foto: SPAS

U organizaciji Studentskog pastorala u utorak, 2. travnja 2019. u kino dvorani studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu održano je predavanje pod nazivom „Bog iza rešetaka” na kojem je gostovao haški osuđenik Dario Kordić. Na dostupnim promotivnim materijalima, kojima su Studentski pastoral i Zavičajni klub hercegovačkih studenata zainteresirane pozivali na predavanje, navedeno je kako se radi o  svjedočanstvu vjere na kojem će Kordić govoriti o susretu s Bogom koje je doživio iza zatvorskih  rešetaka. Naime, nakon što je haški sud Kordića proglasio krivim osuđen je na 25 godina zatvora, a oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji, u jednom od najstrožih zatvora u EU.
Kordić je na predavanju govorio o trenucima tijekom dugih 17 zatvorskih godina, te kako je ondje susreo Boga koji ga je promijenio i kako je iz njega crpio mir i snagu. Skup je obilježen verbalnim incidentom na kraju Kordićevog govora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon