DANSKA BANKA POD ISTRAGOM SEC ZBOG PRANJA NOVCA

Tekst: D. S.

Foto: Reuters

Skandal s pranjem novca u Danskoj banci produbio se u četvrtak, 21. veljače 2019. jer su danski financijski regulatori izjavili da su zaprimili upit od američke Komisije za vrijednosne papire (SEC). Danska banka je već pod istragom u nekoliko drugih EU zemalja. SEC sada provodi i istrage, dodajući da je u tijeku kaznena istraga američkog Ministarstva pravosuđa (DoJ) u vezi s mogućim pranjem novca u podružnici Danske Banke u Estoniji. Nova istraga uslijedila je samo dva dana nakon što je financijski regulator iz Estonije učinio neočekivani korak tražeći da Danska banka zatvori svoju podružnicu i otplati depozite kupaca u roku od osam mjeseci.

Osim u Danskoj, Danska banka je također pod istragom u Estoniji, Francuskoj i Velikoj Britaniji zbog sumnji za pranje novca u iznosima preko 200 milijardi eura (226 milijardi US dolara) u plaćanjima za koja je utvrđeno da su prolazila kroz njezinu estonsku podružnicu iz Rusije, zatim bivših sovjetskih država i drugdje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon