DANIEL MARKIĆ UGOSTIO PREDSJEDNIKA RH

Tekst: N. J. / Panopticum

Foto: SOA

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u sklopu svojih redovnih aktivnosti posjetio je u četvrtak, 14. svibnja 2020. Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA), gdje se sastao s ravnateljem SOA-e Danielom Markićem.

Predsjedniku Republike prezentirani su misija, ustroj i prioriteti rada SOA-e kao i glavni razvojni projekti, nakon čega je obišao radne prostore i urede u sjedištu SOA-e. Tijekom posjeta sjedištu SOA-e, Predsjedniku Republike predstavljen je dio operativnih i tehničkih sposobnosti Agencije. Između ostalog, Predsjedniku Republike prezentiran je Centar za kibernetičke tehnologije SOA-e koji je središnja točka razvoja novih sposobnosti Agencije u zaštiti hrvatskog kibernetičkog prostora od naprednih kibernetičkih prijetnji.

Da podsjetimo, Daniel Markić dužnost ravnatelja SOA-e obavlja od 5. svibnja 2016. godine, a predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković supotpisali su rješenje kojim se dosadašnji ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić ponovo imenuje na istu dužnost s danom 6. svibnja 2020. godine. Mandat ravnatelja SOA-e traje četiri godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon