DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2020.

Tekst: Panopticum

Foto: Autoklub Rijeka

Od 23. do 28. studenog 2020. godine u cijeloj Hrvatskoj organizira se preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila” pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa kojom će biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji sa svojim vozilima pristupe u neku od stanica za redovni tehnički pregled vozila (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju). Dane tehničke ispravnosti vozila provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila RH.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. Prvih 15 tisuća vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do –25C), čime se vozače želi motivirati da pristupe akciji. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlaštene servise.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon