OTVORENI DANI IVANA RABUZINA U NOVOM MAROFU

Tekst: R. F.

Foto: www.tz-novi-marof.hr

U petak, 26. ožujka 2021. u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu, otvorena je izložba pod nazivom “Jedinstvena Rabuzinova umjetnost Iz Zbirke Vladimira Malogorskog”. Uvod je to u 5. Rabuzinove dane koji će se odvijati u sljedećih mjesec dana. Naime, posjetitelji će moći razgledati 30 – tak djela iz ove bogate Zbirke koja je nastajala kroz prijateljstvo i druženje između Ivana Rabuzina i Vladimira Malogorskog. Ulja na platnu, grafike, akvareli ali i porculan kojeg je Ivan Rabuzin oslikavao za svjetski poznatu tvornicu porculana Rosenthal, krasit će prostor kulturnog centra koji s ponosom nosi ime ovog slikarskog poete.

Obzirom na izazovnu godinu u smislu okupljanja ljudi, program 5. Rabuzinovih dana odvijat će se tokom cijele ove godine, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Očekuje nas tako u narednom razdoblju i izložba digitaliziranih razglednica iz fundusa Zavičajne zbirke Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof ali i projekcije dokumentarnih filmova, njegovih intervjua , predavanja, likovne radionice i kolonije ali i šetnja poznatim Rabuzinovim bregima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon