DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2019

Tekst: Panopticum

Foto: CERT

Dan sigurnijeg interneta 2019. održava se pod glasilom “Zajedno za bolji internet”. Ove godine obilježava se 16. Dan sigurnijeg interneta te će se kroz webinar “Važnost edukacije o kibernetičkoj sigurnosti” pokazati koliko je važna pravovremena i ispravna edukacija o važnosti kibernetičke sigurnosti.

Obilježava se u više od 130 zemalja svijeta te predstavlja zajedničke napore svih strana u radu na približavanju kibernetičke sigurnosti najmlađim i najranjivijim skupinama.

Dan sigurnijeg interneta pokrenut je kao inicijativa projekta EU SafeBorders 2004. godine, a Europska mreža za podizanje svijesti – Insafe ga i službeno prihvaća 2005. godine.

Nacionalni CERT u okviru Dana sigurnijeg interneta od 12 do 13 sati održati webinar pod naslovom “Važnost edukacije o kibernetičkoj sigurnosti” u kojem će biti govora o povijesti Dana sigurnijeg interneta, prijetnjama, kibernetičkoj higijeni, incidentima te zaštiti. CERT poziva da im se pridružite te svojim prisustvom pokažete kako je kibernetička sigurnost jedna od ključnih izazova 21. stoljeća.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon