DAN OTVORENIH VRATA PODVODNE ARHEOLOGIJE U ZADRU

Tekst: D. S.

Foto: MCPA

Za blagdan Sv. Nikole u Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju u Zadru otvorit će se vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Dan otvorenih vrata MCPA Zadar tradicionalno se održava na blagdan Sv. Nikole jer se Centar smjestio na prostoru nekadašnjeg samostana Sv. Nikole, gdje se nalaze i ostaci istoimene crkve za koju se planira da će u budućnosti zaživjeti kao dio Prezentacijskog centra podvodne arheologije.

Svim posjetiteljima vrata će biti otvorena u petak 6. prosinca 2019. od 9 do 13 sati, a obilazak nekadašnje crkve sv. Nikole biti će obogaćen pričama o bogatoj prošlosti kompleksa koju će svim zainteresiranima ispričati stručno osoblje MCPA Zadar. Posjetitelji će moći pogledati izložbu “Hrvatska podvodna baština” u Galeriji podvodne arheologije MCPA Zadar, a kroz postav će ih voditi podvodni arheolozi. Posebnost ovogodišnje manifestacije je u tome što će za sve posjetitelje biti organiziran obilazak specijalizirane konzervatorsko-restauratorske radionice u kojoj će im se približiti rad na keramičkom, metalnom i organskom arheološkom materijalu iz mora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...