DAN OTVORENIH VRATA GEOFIZIČKOG ODSJEKA

Tekst: R. F.

Foto: HRT / UNIZG

U petak 5. travnja 2019. održat će se Dan otvorenih vrata Geofizičkog odsjeka PMF-a pod, nazivom Geofizika uživo. Tom prilikom svi oni koji žele otkriti što to geofizika zapravo jest pripremljena su kratka predavanja, demostracije pokusa, kratke prezentacije postera. Osim toga,posjetitelji će izbliza moći vidjeti meteorološku kućicu, a moći će popričati i sa znanstvenicima i studentima PMF odsjeka. Koordinatorica Otvorenog dana Geofizičkog odsjeka PMF-a je doc. dr. sc. Giuliana Verbanac.

Posebno se pozivaju osnovnoškolci i srednjoškolci i njihovi nastavnici za organiziranim posjetama s osigurajem termina posjete zbog toga što je Geofizika maleni odsjek na PMF-u, može primiti samo grupe od 30 do maksimalno 40 učenika/zainteresiranih. Taj dan odsjek Geofizike je otvoren i za individualne posjete. Za posjet Memorijalnih prostorija Andrije Mohorovičića moguće je primiti samo grupe do 10 učenika/zainteresiranih.

Program organiziranog posjeta traje 1 h i započinje kratkim kratkim predavanjem u puni sat. Slijedi prezentacija studentskih postera, posjet meteorološkoj kućici, demonstracija seizmoloških i meteoroloških pokusa. Program završava demonstracijom tsunamija.

Prijave za organizirani posjet skupine do oko 30 ljudi/učenika na jednosatni program i Prijave za organizirani posjet skupine do oko 10 ljudi/učenika za 20-minutni Posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića su već otvorene. Prijaviti se, inače, možete javljanjem na e-adresu [email protected]. Na istoj e-adresi možete dobiti dodatne informacije.

Za uspomenu i dugo sjećanje na raspolaganju su majice, magnetići i još poneki znanstveni suvenir. Ovi suveniri moći će se kupiti na Danu i noći na PMF-u, a prodajna mjesta nalazit će se na svim odsjecima fakulteta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon