DAN HRVATSKE GLAGOLJICE U STAROSLAVENSKOM INSTITUTU

Tekst: R. F.

Foto: HKM

Povodom Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva koji se obilježava 21. veljače, Staroslavenski institut u Zagrebu organizira  Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta. Staroslavenski institut bit će otvoren za  građane, učenike i studente 21. veljače 2020. godine od 13 do 19 sati.

Uz stručno vodstvo po zagrebačkoj palači Škrlec-Balbi posjetitelji će moći razgledati novija izdanja Instituta, glagoljske pretiske, knjižnično-dokumentacijsku zbirku i glagoljski lapidarij te računalne programe s glagoljskim slovima uz mogućnost učenja pisanja svojih imena na glagoljici. Osim toga, posjetitelji će moći razgledati virtualnu izložbu o Žgombićevu zborniku te predstavljanje Znanstvenog centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo na kojem je predviđeno predstavljanje izdanja Drugoga beramskog brevijara.

Staroslavenski Institut je osnovan 1952. godine na temeljima Staroslavenske akademije iz Krka kao referentno mjesto za prikupljanje, proučavanje i objavljivanje staroslavenskih i starohrvatskih pisanih spomenika. Članovi instituta istražuju hrvatsku glagoljašku baštinu, poglavito hrvatski crkvenoslavenski jezik i sve spomenike na glagoljici.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon