DALMATINSKI OTOCI ZBOG OLUJNOG JUGA ODSJEČENI OD KOPNA

Tekst: Panopticum

Foto: Jadrolinija

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru s orkanskim jugom, trajektne i katamaranske linije koje povezuju Split i Dubrovnik s otocima u petak, 20. listopada 2023. su bile otkazane. Za subotu, 21. listopada 2023. nisu ništa bolje vremenske prognoze. Sa smirivanjem olujnog juga Jadrolinija najavljuje uspostavu prekinutog prometa najvjerojatnije u nedjelju, 22. listopada 2023. godine. Ni sjeverni Jadran nije bio pošteđen od olujnog juga ali pomorski promet nije prekinut te se odvijao prema redu plovidbe.

Podsjetimo, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narančasto upozorenje za splitsko područje zbog jakog i olujnog juga. Narančasto upozorenje vrijedi za vikend, te je, navode iz DHMZ-a, izražena mogućnost ozljeda i oštećenja zbog polomljenih grana, oštećenih konstrukcija i letećih krhotina.

DHMZ očekuje na Jadranu uz jako jugo i obilnu kišu, te moguće izražene pljuskove s grmljavinom. Negdje bi lokalno moglo pasti i preko 40 litara kiše po četvornom metru. Bit će i dalje toplo obzirom na doba godine. U nedjelju, 22. listopada 2023. se očekuje prolazno smirivanje vremena s većom mogućnošću za kišu u prvom dijelu dana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon