ĐAKOVAČKO-OSJEČKI NADBISKUP UPOZORIO NA UVOZ PATVORENIH VINA

Tekst: B. Matijević

Foto: Bogoslovno sjemenište Đakovo

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u ponejeljak 22. siječnja 2024. blagoslov u vinogradima Nadbiskupije gdje se proizvode vrhunska vina, rekavši da se u proizvodnji na zemlji moraju poštivati zakonitosti prirode te upozorio na uvoz jeftinih patvorenih vina.

Nakon toga, u postrojenjima nadbiskupijskog vinskog podruma, u kojem se obavlja proizvodnja vrhunskih vina u okviru Nadbiskupijine tvrtke „Misna vina“, mons. Đuro Hranić je blagoslovio mlado vino. Tom prilikom naglasio je kako čovjek u svome radu i proizvodnji na zemlji mora poštivati zakonitosti prirode jer se ona, u suprotnome, počinje osvećivati. Dodao je kako su svi  “svjesni da vinarstvo i vinogradarstvo i dalje trebaju biti perspektivne grane hrvatskog gospodarstva”. Nadalje, mons. Hranić je naglasio kako „Misnim vinima“ prioritet nije kvantiteta, nego kvaliteta, tj. proizvodnja isključivo vrhunskih vina.

Podsjetimo, vinogradi Đakovačko-osječke nadbiskupije nalaze se u Trnavi kod Đakova i prostiru se na 30 hektara, a godišnja proizvodnja isključivo vrhunskih vina se kreće od 150 do 180 tisuća litara. Riječ je o tramincu, graševini, chardonayu i cabernet sauvignonu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon