ISTOVREMENO DAJU POTICAJE ZA CIKLOTURIZAM I OTKAZUJU “TOUR OF CROATIA”

Tekst: B. Dobrijević

Foto: SBM

Biciklistička utrka Tour of Croatia, kako je službeno objavljeno, neće doživjeti svoje peto izdanje koje je trebalo biti održano od 23. do 28. travnja 2019. godine. Naime, pet dana prije planiranog starta, ta međunarodna biciklistička utrka je otkazana zato što sponzori nisu na vrijeme potvrdili financijsku konstrukciju. Tour of Croatia bila je jedinstvena po tome što je prolazila kroz brojne hrvatske gradove, nacionalne parkove, parkove prirode, promičući na taj način biciklizam i turistički potencijal Hrvatske.

Slučajno ili ne, u trenutku otkazivanja biciklističke utrke Tour of Croatia upravo je okončan natječaj Ministarstva turizma i HTZ-a za davanje milijunskih poticaja za pokretanje novih cikloturističkih programa organizatorima putovanja. Naime, cikloturizam je posljednjih godina najbrže rastuća grana turizma i gotovo nema mjesta koji ne razvija turističke staze kao oblik ponude koji privlači sve veći broj posjetitelja. Dakle, HTZ i Ministarstvo turizma istovremeno su davali novac za poticaje cikloturizmu ali i za storniranu međunarodnu biciklističku utrku Tour of Croatia s milijunskim iznosima državnog novca.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon