“DAJ ŠTO DAŠ”: U ZAGREBU POKRENUTA HUMANITARNA AKCIJA ZA BESKUĆNIKE

Tekst: R. F.

Foto: HMB

U Zagrebu na javnim mjestima i objektima koji nisu namijenjeni za stanovanje boravi svakodnevno od 700 do 1.000 beskućnika od kojih je preko 30 posto s drugih područja Republike Hrvatske. Među zagrebačkim beskućnicima je veliki broj osoba starije životne dobi, osoba sa psihičkim i intelektualnim poteškoćama te mladih koji su odrastali u dječjim domovima i udomiteljskim obiteljima. Beskućnici su pretežito korisnici karitativnih pučkih kuhinja, u kojima konzumiraju samo jedan obrok dnevno.

Hrvatska mreža za beskućnike iz Zagreba, sa sjedištem u Korčulanskoj ulici organizira od 4. svibnja do 13. lipnja 2021. humanitarnu akciju pod nazivom „Daj što daš“. Prikupljenim materijalnim donacijama omogućit će se dodatna prehrana i osnova sredstva za održavanje higijene, dok će se financijskim donacijama pomoći u poboljšanju kvalitete prehrane u pučkoj kuhinji.

Ovom prilikom pozivaju se svi stanovnici Zagreba da u navedenoj humanitarnoj akciji mogu sudjelovati na način da doniraju konzerviranu hranu (paštete, mesne nareske i ostale trajne proizvode) kao i higijenske potrepštine (jedokratne britvice, dezodoransi, vlažne maramice i drugo) putem Centra za pomoć i podršku beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva na zagrebačkoj adresi u ulici Kneza Branimira 53 u radnom vremenu – ponedjeljkom 9-17 sati ili od utorka do petka od 9-15 sati ili uplatom na IBAN humanitarne akcije HR4923600001502906915 otvoren kod Zagrebačke banke. Osim toga, u sklopu akcije će se organizirati i humanitarni buvljak.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon