DACIA, AUDI I MERCEDES POKREĆU PREKINUTU PROIZVODNJU AUTOMOBILA UZROKOVANU KORONOM

Tekst: Panopticum

Foto: avto.net

Osim avioprijevoznika povezanih s dijelom turističkog sektora i autoindustrija unutar EU planira tijekom slijedećeg razdoblja pokrenuti svoje proizvodne resurse prekinute pandemijom koronavirusa. Naime, tvrtke Audi, Dacia i Mercedes planiraju uskoro pokrenuti proizvodnju u europskim pogonima. Sve ovisi o intenzitetu pandemije koronavirusa, kao i mehanizmima koje će vlade pojedinih EU država koristiti u suzbijanju galopirajućeg virusa.

Prema službenim objavama Mercedes će prvo otvoriti tvornicu motora s namjerom da prvo proizvede dovoljno dijelova za start montaže automobila. Njihov plan je da tvornice motora i baterija krenu s proizvodnjom od 20. travnja 2020., a potom bi vrata trebale otvoriti i tvornice u Sindelfingenu i Bremenu do 27. travnja ove godine. Usprkos padu prodaje od 17,8 posto, u Mercedesu smatraju kako će uskoro preokrenuti kretanja na tržištu u pozitivnom smjeru. Mercedes temelji svoju odluku na činjenici kako su kineski i korejski kapaciteti za proizvodnju automobile otvoreni. Tako je i Honda poštujući sve higijenske standarde pokrenula proizvodnju u svojim pogonima u Wuhanu.

U tvornici Audija u Ingolstadtu u kojoj se proizvode modeli Q3, A3, A4 i A5 s radom planiraju početi 27. travnja 2020. Prije toga će s radom započeti tvornica u Gyoru, a sve kako bi se osigurala dovoljna količina dijelova. Osim Audija i Dacia je objavila kako će 21. travnja 2020. krenuti s proizvodnjom u svojim pogonima u Rumunjskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon