DA LI PROCEDURALNA GREŠKA ODGAĐA PROMOCIJU NOVE ŠEFICE PODRAVKE?

Tekst: Panopticum

Foto: S. H. / N1

Premda je u medijima Martina Dalić već proglašena novom predsjednicom uprave Podravke d.d., u organizaciji sastanka Nadzornog odbora Podravke koji bi se trebao održati u srijedu, 3. veljače 2021. s početkom u 13 sati u Koprivnici i trebao odlučivati o novom predsjedniku uprave, došlo je do proceduralnih grešaka, tako da u formalnom smislu nisu ispunjene zakonske pretpostavke za imenovanjem nove Uprave, te postoji velika mogućnost da se zakazana sjednica NO Podravke ne održi.

Naime, dan uoči sjednice NO-a na kojoj bi se trebao imenovati novi predsjednik Uprave Podravke nije najavljena na službenim stranicama Zagrebačke burze. Budući je to protivno burzovnim pravilima, trenutno se istražuje tko je iz Podravke počinio ozbiljan administrativni propust. Podravkine dionice kotiraju na tržištu Zagrebačke burze i ovako važan događaj je tvrtka prema pravilima Burze morala najaviti i javno objaviti pet, a iznimno najmanje tri dana prije održavanja sjednice Nadzornog odbora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon