CRVENI KRIŽ ZAGREB OTVORIO LOGISTIČKI CENTAR I BANKU HRANE

Tekst: N. G./Panopticum

Foto: GDCK Zagreb

Grad Zagreb u utorak, 14. studenoga 2023. godine, dobio je Logistički centar za pripremu i djelovanje u kriznim situacijama i Banku hrane u Heinzelovoj ulici a građani uvid u opremljenost i spremnost operativnih snaga Crvenog križa Zagreb za njihovu zaštitu u kriznim situacijama te ublažavanje posljedica takvih situacija na zdravlje, život i socijalnu sigurnost zajednice.

Naime, kroz brojne krizne situacije s kojima su se građani suočili proteklih godina, pokazala se realna potreba da na jednom mjestu bude smještena i organizirana sva potrebna oprema kako bi interventni tim zagrebačkog Crvenog križa mogao pravovremeno djelovati u svim kriznim situacijama.

Logistički centar nalazi se u prostoru koji je gradskom Crvenom križu na korištenje ustupio Grad Zagreb i čije je uređenje financirao u iznosu od 250 tisuća eura, a sastoji se od 500 m² skladišnog prostora, 300 m² uredskog prostora, prostorije za 24-satni boravak interventnog tima u kriznim situacijama, 192 paletna mjesta te 25 m2 rashladne komore.

Osim Logističkog centra, hrvatska metropola od danas službeno ima jednu drugačiju banku – Banku hrane, odnosno centralno mjesto za organizirano i dugotrajno prihvaćanje, skladištenje i distribuciju hrane između donatora i posrednika. Banka hrane nalazi se u sklopu Logističkog centra, unutar kojeg djeluje i Socijalni dućan u kojem, kroz zaprimanje donacija i svakodnevnu podjelu paketa hrane i higijenskih potrepština za 20-aksocijalno ugroženih osoba, Crveni križ Zagreb brine za ukupno 700 korisnika na godišnjoj razni.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon