CRVENI KRIŽ I GRAD ZAGREB OSIGURALI IZVANREDNI SMJEŠTAJ ZA BESKUĆNIKE U VUKOVARSKOJ ULICI

Tekst: G. L.

Foto: P. P.

Gradsko društvo Crvenog križa u suradnji s gradom Zagrebom je od četvrtka, 9. veljače 2023. osigurao izvanredni smještaj za zagrebačke beskućnike u Ulici Grada Vukovara 235. Uz smještaj, beskućnici će svakodnevno dobiti suhi obrok i topli napitak a dežurstvo za smještaj je osigurano svake noći od 19 sati navečer do 7 sati ujutro. U svrhu osiguranja prehrane, beskućnici koji nisu obuhvaćeni uslugom privremenog smještaja, imaju pravo na prehranu u pučkoj kuhinji.

Zagreb je tako jedini grad u Hrvatskoj, osim Pule, koji je osigurao dodatni prostor za sve bez doma, kako bi ti ljudi lakše preživjeli zimu. Hrvatska mreža za beskućnike procjenjuje kako je u Hrvatskoj približno 2.200 apsolutnih beskućnika, a prema tipologiji beskućništva i stambene isključenosti EU ima ih puno više, odnosno oko 10.000.

Uz izvanredni, postoji i privremeni smještaj za beskućnike koji je osiguran u Velikoj Kosnici. Osim u Kosnici privremeni smještaj za beskućnike ima i Caritas Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu. Ukupan kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno 50-ak mjesta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon