CRUA 2019. – MEĐUNARODNA KONFERENCIJA PODVODNIH ARHEOLOGA U ZADRU

Tekst: B. D.

Foto: ICUA

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, organizira s početkom u četvrtak 24. listopada 2019. dvodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom, ”Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje – CRUA 2019.” Konferencija se održava u prostoru bivše crkve Sv. Nikole u Zadru, a u petak 25. listopada 2019. na zadarskom Sveučilištu.

Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima podvodne arheološke baštine kako bi se jačanjem suradnje i umrežavanjem doprinijelo intenzivnijem povezivanju te razmjeni znanja i iskustva. Predavanja će održati hrvatski i strani stručnjaci, predstavnici uglednih inozemnih sveučilišta i instituta iz 11 zemalja (Slovenija, Italija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Kanada, SAD, Kolumbija, Južna Koreja), dok je cilj konferencije je predstaviti stručne i znanstvene projekte u području konzervacije i restauracije u podvodnoj arheologiji. Međunarodna konferencija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture, a Zadarska županija je pokrovitelj skupa koji je otvoren za širu javnost.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon