CROATIA AIRLINES DOBILA NOVI NO

Hrvatska zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines je u priličnoj tajnosti održala 6. srpnja 2016. godine Redovitu Glavnu skupštinu društva. Skupština nacionalnog prevoznika Croatia Airlines d.d. održana je u sjedištu Društva, Bani 75b u Buzinu, predgrađu Zagreba. Zanimljivo je da je Uprava na čelu s Krešimirom Kučkom i sada već bivšim NO predložila donošenje odluka u vidu predsjednika Glavne skupštine u osobi Olega Butkovića, međutim izabran je gospodin Jure Šarić, koji i potpisuje sve donešene odluke posljednje skupštine dioničara Croatia Airlinesa. Osim te iznenadne odluke nije prošao ni prjedlog sadašnje Uprave i

rsz_croatia_air

Tekst: D. Sremiš

Foto: www.croatia.com

Hrvatska zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines je u priličnoj tajnosti održala 6. srpnja 2016. godine Redovitu Glavnu skupštinu društva. Skupština nacionalnog prevoznika Croatia Airlines d.d. održana je u sjedištu Društva, Bani 75b u Buzinu, predgrađu Zagreba. Zanimljivo je da je Uprava na čelu s Krešimirom Kučkom i sada već bivšim NO predložila donošenje odluka u vidu predsjednika Glavne skupštine u osobi Olega Butkovića, međutim izabran je gospodin Jure Šarić, koji i potpisuje sve donešene odluke posljednje skupštine dioničara Croatia Airlinesa. Osim te iznenadne odluke nije prošao ni prjedlog sadašnje Uprave i bivšeg NO za novim četverogodišnjim mandatom NO u starom sastavu već je imenovan sasvim neki novi Nadzorni odbor. Za predsjednika NO Croatia Airlines imenovan je Zlatko Mateša, trenutni predsjednik Hrvatskoga olimpijskog odbora i bivši zet Franje Gregurića. Zamjenica novog predsjenika NO Croatia Airlines je izvjesna Nataša Munitić iz Zagreba. Četverogodišnji mandat novog NO počeo je teći 13. srpnja 2016. godine.

JE LI NOVI NO NAJAVA IZBORNIH POBJEDNIKA?

Je li odlaskom starog NO Croatia Airlines u čijem sastavu su bili kadrovi postavljeni od strane Zorana Milanovića i SDP-a poput Siniše Petrovića, brata još poznatijeg Zorana Antuna Petrovića iz TIH-a ili Darka Prebežeca, najava mogućih promjena i na predstojećim parlamentarnim izborima, ostaje tek da se vidi.

Skupština je također usvojila odluku o imenovanju revizorske kuće KPMG Croatia d.o.o. za reviziju poslovanja tijekom 2016. godine kao i raspoređivanje dobiti društva iz 2015. godine u iznosu od 13.829.005,85 kuna u zakonske rezerve društva.

PREŠUĆENA NAGODBA S NETWORLD

Slučajno li ne, na skupštini društva nije bilo riječi o višemilijunskoj tužbi koju je protiv Croatia Airlines u SAD-u podigla kompanija Networld dubrovčanina Davora Djivoja, a koja je, kako se neslužbeno može saznati okončana nagodbom. Jednako tako, o tom međunarodnom sudskom sporu nisu dobili obavjest ni dioničari Croatia Airlinesa kao i podatak tko je u ime Republike Hrvatske kao nominalnog vlasnika domaćeg avio-prijevoznika zastupao njene interese.

SAMOHVALA DVOČLANE UPRAVE

Da ukratko rezimiramo, u ovom trenutku Croatia Airlines u prvom polugodištu 2016. godine ostvarila je 12.388 letova, što je rast od malih jedan posto, te prevezao 822.260 putnika, što predstavlja rast od dva posto u odnosu na isto razdoblje 2015. godine te je uslijed toga Croatia Airlines ove godine zabilježio milijuntog putnika najranije u povijesti tvrtke. Osim toga, Croatia Airlines drži ukupno 41 posto udjela u putničkom prometu u domaćim zračnim lukama. Također, trenutna dvočlana Uprava u sastavu Kučko – Širac hvali se uspješnim završetkom programa restrukturiranja čime je prestala obveza nacionalne kompanije da posluje sa smanjenim tržišnim kapacitetom.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon