CRKVENI ALAN DELON DOBIO NOVO LJUBAVNO GNIJEZDO

Tekst: Ivica Janković

Foto: Brodska stvarnost

Svećenik Stjepan Šumanovac ponovo „jaše”, donosi u utorak, 7. ožujka 2023. u svom uvodniku portal Brodska stvarnost. Naime, nakon optužbi mještana za seksualne afere u župi Sikirevci, i naprasnog bijega iz iste, Šumanovac ponovo je dobio svoju župu, ali ne kao župnik, nego kao upravitelj župe.

Naime nakon što smo protekle godine kao medij prvi ekskluzivno otkrili nečasne radnje tada župnika u župi Sikirevci Stjepana Šumanovca, tako smo i ovih dana saznali kako je isti dobio župu u Selcima Đakovačkim.

Nakon što je naša priča poprimila praktički nacionalni interes, koju su svi veći mediji prenijeli, kako pisani tako i televizijske kuće. Novinar naše redakcije (Ivica Janković) primljen je na razgovor kod biskupa Ivana Ćurića u službene prostorije Đakovačko – osječke nadbiskupije. U razgovoru s biskupom postignut je neslužbeni usmeni dogovor da Stjepan Šumanovac više ne bi trebao dobiti svoju župu, također razgovaralo se o još dva „sporna” svećenika, koji su trebali biti tiho opomenuti, i skrenuti im pažnju na njihovo ponašanje.

Danas je novinar naše redakcije obavio ponovo razgovor s biskupom Ivanom Ćurićem, te nakon toga i sa Stjepanom Šumanovcem, novopečenim upraviteljem župe u Selcima Đakovačkim.

U podužem razgovoru s biskupom koji je na kulturan i profinjen način branio svećenika Šumanovca, u pokušaju da se ne ide dalje u javnost oko imena svećenika Šumanovca, razgovor je završio na tome, da će novinar (Ivica Janković) razgovarati sa svećenikom Šumanovcem. Što se nakon nekoliko sati i dogodilo.

Naime, u razgovoru Šumanovac je više puta napomenuo kako je prošao duhovno promišljanje, te da se pokajao. Na konkretno pitanje novinara: Jeste li imali bilo kakve odnose seksualne naravi sa ženama u župi Sikirevci, odgovarao je da ne želi komentirati, čak nije ni pokušao demantirati. U također podužem izrazito političkom razgovoru od strane svećenika (demagogija), ponavljao je kako je i on čovjek i kako griješi, i kako se pokajao za svoje grijehe, dapače ispovijedao.

Slažemo se da je čovjek i da griješi, ali razarati tuđe brakove, obećavati ženama (određenoj) brak, dovoditi u zablude, to za svećenika svakako nije opravdano.

U narednik nekoliko članaka u feljtonima, pustit ćemo izjave (priče) žena s kojima je bio, i što one kažu o odnosu s njime u vrijeme dok je bio župnik u župi Sikirevci, uz popratan foto materijal, onoliko koliko smijemo javno otkriti.

Također se postavlja pitanje do kada, i koliko će crkva kao institucija štititi svećenike koji čine ovakva (ne)djela, već stoljećima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon