CRBC I CREEC S HŽ POTPISALI MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU

Tekst: D. S.

Foto: HINA

U sklopu sastanka na vrhu Kina +16 u Dubrovniku u petak, 12. travnja 2019. HŽ Infrastruktura d.o.o., potpisala je dva memoranduma o suradnji s vodećim kineskim tvrtkama. S tvrtkom China Road and Bridge Corporation (CRBC) potpisan je Memorandum o razumijevanju o suradnji na projektu nizinske pruge na dionici Rijeka – Zagreb, a s tvrtkom China Railway Eryuan Engineering Group Co., Ltd (CREEC) Memorandum o razumijevanju o zajedničkoj uspostavi intermodalnog prometnog koridora u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na Mediteranski koridor.

Potpisivanjem Memoranduma obje su se strane dogovorile da će aktivno promovirati suradnju u području željezničkih projekata temeljenu na načelu zajedničke koristi i povjerenja te prijateljskog savjetovanja. Potpisani memorandumi o suradnji s kineskim tvrtkama nastavak su niza sastanaka održanih prilikom nedavnog posjeta hrvatske delegacije Narodnoj Republici Kini i intenziviranja poslovnih odnosa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon