COVID-19: IZRAEL KRENUO U KAMPANJU DOCJEPLJIVANJA TREĆOM DOZOM

Tekst: Panopticum/Haaretz

Foto: TJP

U trenucima kada sve zemlje svijeta nastoje što više svog stanovništva cijepiti barem dvjema dozama cjepiva protiv koronavirusa, Izrael je u petak, 6. kolovoza 2021. počeo kampanju docjepljivanja trećom dozom osoba starijih od 60 godina i to uglavnom cjepivima Pfizer/BioNTechove proizvodnje. Naime, unatoč pozivu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) na moratorij na takvo postupanje, Izrael je ipak krenuo u docjepljivanje stanovništva trećom dozom cjepiva za Covid-19.

Kao primjer svim građanima Izraela, predsjednik Isaac Herzog i trenutni čelnik oporbe Benjamin Netanyahu primili su već treću dozu koja treba osnažiti imunitet jer je delta inačica virusa koja se trenutno širi puno zaraznija od drugih.

Od početka kampanje docjepljivanja više od 262 tisuće Izraelaca starijih od 60 godina, ili 21 posto te dobne skupine, primilo je treću dozu. Osim te dobne skupine, za primanje treće doze već se naručilo 381.000 ostalih građana Izraela, priopćeno je iz ministarstva zdravstva Države Izrael. Trenutno je 58 posto ukupnog stanovništva Izraela primilo dvije doze cjepiva, a taj udio među starijima od 60 godina iznosi gotovo 90 posto dok među mladima procjepljenost iznosi tek 36 posto.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon