COVID-19: DO SREDINE SIJEČNJA 2021. U HRVATSKOJ CIJEPLJENO 46 TISUĆA GRAĐANA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Prema dostupnoj izjavi ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemke Markotić, u Hrvatskoj se protiv korone do 15. siječnja 2021. cijepilo oko 46 tisuća građana, a kod njih 80 zabilježene su uglavnom blaže nuspojave.

Napomenula je da se nakon druge doze cijepljenja očekuju nuspojave poput temperature ili bolova u ruci, ali da nisu zabilježene opasne nuspojave ni tijekom kliničke studije ni prilikom cijepljenja u zemljama u kojima je cijepljen veći broj ljudi.

Također je istaknula da će Hrvatska uskoro imati odobrena četiri proizvođača cjepiva, budući da je naručila velike količine cjepiva AstraZenece, koje bi krajem siječnja 2021. moglo biti odobreno, a ohrabruje i najava za Johnsonovo cjepivo. Zaključila je izjavu da je epidemiološka slika u Hrvatskoj sve je bolja, ali pri popuštanju mjera treba biti oprezan jer se širi novi soj virusa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon