CIKLUS FILMOVA MARTINA SCORSESEA

Tekst: Panopticum

Foto: Radio Vatican

Novija povijest holivudske kinematografije teško je zamisliva bez redatelja Martina Scorsesea, koji je već više od pola stoljeća sinonim stvaralaštva koje izvrsno balansira između autorskog i komercijalnog filma. Fabule gotovo svih njegovih filmova smještene su u New Yorku.  Ciklus započinje 13. ožujka 2019. godine kultnim primjerom toga žanra, Dobrim momcima a u srijedama koje slijede na rasporedu je još šest odabranih naslova – Taksist, Idiotska noć, Doba nevinosti, Pokojni, Ulice zla i Razjareni bik.

20. ožujka 2019. donosi  neprikosnoveni klasik i jedan od nezaobilaznih filmova u gotovo svakoj filmskoj antologiji – Taksist. Film Taksist je omogućio ulazak Scorseseu u plejadu redateljskih velikana. Crna komedija Idiotska noć iz 1985. godine na program je 27. ožujka 2019. Prva srijeda u travnju 2019. donosi romantičnu dramu Doba nevinosti iz 1993. godine s Danielom Day-Lewisom, Michelle Pfeiffer I Winonom Ryder u glavnim ulogama. Kriminalistička drama Pokojni koja je Scorseseu donijela prvi oskarovski trijumf, i to u kategorijama najboljeg filma, redatelja, adaptiranog scenarija i montaže, na programu je 10. travnja 2019., a dugogodišnja i plodonosna suradnja s Robertom De Nirom započela je filmom Ulice zla koji se prikazuje 17. travnja 2019.

Ciklus filmova Martina Scorsesea  u srijedu, 24. travnja 2019., zatvara sportska drama Razjareni bik iz 1980. godine u kojem je za svoju je ulogu Robert De Niro osvojio je Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon