ČIČAK PROZVAO PODOLNJAKA U DNEVNIKU HRT

HHO_HRT

Tekst: Panopticum

Foto: www.hrt.hr

Gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a u petak, 27. svibnja 2016., predsjednik HHO Ivan Zvonimir Čičak osvrnuo se na trenutnu političku situaciju s posebnim naglaskom na izbor sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske obzirom na moguću parlamentarnu, a samim time i na moguću ustavnu krizu.

U svom kritičnom izlaganju predsjednik HHO je naglasio kako je za izbor sudaca Ustavnog suda RH preostalo vremena od samo pet radnih dana. Osim toga, Čičak navodi da je dosadašnji tijek izbora sudaca više ličio na unaprijed dogovorenu trgovinu na tržnici između dviju političkih stranaka, SDP-a i HDZ-a. Nadalje, Čičak kritički ocjenjuje da na čelu saborskog Povjerenstva za izbor ustavnih sudaca sjedi „priučeni instant pravnik“, gospodin Robert Podolnjak, koji nije završio Pravni fakultet. Predsjednika HHO-a je, kako se dalo primjetiti, naprosto zgrozila činjenica da će takav nekompetentan čovjek poput Podolnjaka odlučivati da li će pravni stručnjaci ući na Ustavni sud ili ne. Zaključno, usprotivio se prijedlogu tajnog glasovanja u Saboru na budućoj sjednici na kojoj će doći do imenovanja novih deset sudaca Ustavnog suda RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon