ČIČA DRAŽINA KOLIBA – BEOGRAD DOBIO JOŠ JEDNU KUĆU CVIJEĆA

Tekst: Panopticum

Foto: Tanjug

Dok u Hrvatskoj traju masovna uhićenja onih koji pjevaju ustaške pjesme u Beogradu to postaje poželjni i gotovo nezaobilazni politički folklor. U skladu s tom proklamacijom i uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, na mjestu kuće obitelji Draže Mihailovića u Beogradu u utorak, 17. listopada 2023. otvoren je muzej četničkom vojvodi, kojeg njegovi pristaše, kao i četnički pokret, smatraju pripadnikom antifašističkog pokreta iako je cijeli II. svjetski rat koketirao s nacistima i fašistima.

Svečanost otvorenja ‘Muzeja Čiča Draža’, u kojemu se nalazi i spomenik uveličao je srpski akademik Matija Bećković dok je muzej četničkom generalu postavljen u organizaciji udruženja Naša Drina i Boračka organizacija Srbije i Srpske na čijem čelu je direktor javnog poduzeća “Srbijašume” i zastupnik Socijalističke partije Srbije Igor Braunović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon