CGT: SASTANAK RAVNATELJA SOA I POTPREDSJENIKA EU KOMISIJE

Tekst: Panopticum/SOA

Foto: Nova TV

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas primio je u Bruxellesu u srijedu, 5. veljače 2020. ravnatelja SOA-e Daniela Markića u svojstvu izaslanika Protuterorističke skupine (Counter Terrorism Group – CTG). Na sastanku se razgovaralo o modalitetima suradnje institucija Europske unije s Protuterorističkom skupinom u cilju jačanja europske sigurnosti.

Potpredsjednik Schinas, između ostalog, koordinira rad Europske komisije na razvoju Europske sigurnosne unije, osigurava usklađenost vanjske i unutarnje dimenzije sigurnosti te koordinira rad Europske komisije u jačanju mjera prevencije, detekcije i odgovora na hibridne prijetnje. Prije ovog susreta, 23. siječnja 2020. koordinator za borbu protiv terorizma Europske unije Gilles de Kerchove posjetio je Sigurnosno-obavještajnu agenciju u Zagrebu.

Da podsjetimo, Protuteroristička skupina okuplja sigurnosne službe država članica EU te Norveške i Švicarske. Hrvatska SOA od 1. siječnja 2020. predsjeda Protuterorističkom skupinom CGT.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon