ČETVERODNEVNA KONFERENCIJA SSMH – 9. TJEDAN SAVEZA MLADIH HRVATSKA

Tekst: L. Poslon

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) i ove godine organizira svoj središnji događaj, deveti po redu Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska. Četverodnevna konferencija punoga naziva “9. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska: Danas za sutra” okupit će stručnjake iz nekoliko različitih područja koji će od ponedjeljka 25. listopada do četvrtka 28. listopada 2021., u formi okrugloga stola, raspraviti najvažnija pitanja koja su se u hrvatskome društvu nametnula u godini koja teče.

Kroz četiri dana govornici će raspravljati o pitanjima koja su obilježila 2021. godinu u Hrvatskoj. O kulturi, građanskome odgoju, uvođenju eura i migracijama, raspravljat će se sljedećim redom:

  • PONEDJELJAK, 25. 10. 2021.

Radionica: KultURA čitanja, 16:00 – 17:30 h

Lokacija: Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Jordanovac 110

Okrugli stol: Još kultura ni propala, vrijeme: 18:00 – 19:30 h

Lokacija: Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Jordanovac 110

Govornici: prof. dr. sc. Sanja Nikčević, izv. prof. dr. sc. Daniel Miščin, Sonja Švec Španjol, mag. hist. art., Luka Tripalo, mag. pharm.

  • UTORAK, 26. 10. 2021.

Okrugli stol: Građanski odgoj – odgoj građana ili novi predmet?, 18:00 – 19:30 h

Lokacija: Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2

Govornici: prof. dr. sc. Dubravka Hrabar, izv. prof. dr. sc. Marija Selak Raspudić, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, Tanja Djaković, dipl. phys. et math.

  • SRIJEDA, 27. 10. 2021.

Okrugli stol: Na korak do eura, 19:00 – 20:30 h

Lokacija: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3

Govornici: prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, mr. sc. Velimir Šonje, mr. sc. Vedran Šošić, Zvonimir Troskot, dipl. oec.

  • ČETVRTAK, 28. 10. 2021.

Okrugli stol: Migracije i europski identitet, 18:00 – 19:30 h

Lokacija: Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3

Govornici: dr. sc. Marinko Ogorec, dr. sc. Sanja Klempić Bogadi, dr. sc. Neven Šimac, Edin Muftić, mag. archeol., mag. hist., drs. arab.

Konferenciju će u petak, 29. listopada 2021., zaključiti donatorska večer. Naime, posljednji dan 9. Tjedna Svjetskog saveza mladih, u Gajevoj ulici 2 u Zagrebu, održat će se Donatorska večer s početkom u 20 sati. Osim predstavljanja aktivnosti i projekata SSMH, najboljima će biti dodijeljene nagrade, i to onima za najboljega volontera, za najboljeg mladog poduzetnika te za ambasadora ljudskih prava u 2021. godini.

Podsjetimo, SSMH je podružnica globalne organizacije World Youth Alliance koja okuplja mlade u dobi od 18 do 30 godina i koja promiče zaštitu ljudskih prava. Hrvatska podružnica trenutno djeluje u tri hrvatska grada – Zagrebu, Osijeku i Splitu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon