CESTOVNA FATAMORGANA: HAC JE BOLESNA TVRTKA KOJA RADI SAMO ZA KAMATE

.

Tekst: dr. I. Lovrinović

Foto: HAC

HAC je 2010. godine dugovao tri milijarde eura, koliko duguje i danas. HAC od oko 1.100 km autocesta zarađuje otptilike kao slovenski DARS s upola manjom dužinom autocesta.

U HAC-u je zaposleno 2.600 ljudi i možemo samo zamisliti kojim sve kanalima i koliko ih je suvišno. Na plaće ide oko 500 milijuna kuna.

Ukupan prihod HAC-a prošle je godine od cestarine bio 2,6 milijardi kuna. Od države preko trošarina na gorivo dobiva 220 milijuna kuna. U 2020. i 2021. godine HAC je samo za kamate i negativne tečajne razlike godišnje platio oko 750 milijuna kuna. Zna li tamo netko upravljati kamatnim i valutnim rizikom?

Tipičan primjer kompanije koja je posložena da nikada ne može vratiti glavnicu, za upošljavanje uhljeba, za krivo kanaliziranje trošarina… HAC je u programiranom dužničkom ropstvu od strane vladajućih i banaka.

Može li HAC ozdraviti? Naravno, imam rješenje ali ga ne iznosim do prije izbora jer bi svojom propagandnom mašinerijom to posvojili.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon