ČESTITKA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE I PREDSJEDNIKA VLADE POVODOM BLAGDANA HANUKE

Tekst: B. D.

Foto: HID

Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik vlade Andrej Plenković uputili su u četvrtak, 11. prosinca 2020. čestitku građanima židovske vjeroispovijesti povodom blagdana Hanuke.

“Svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu Hanuke, blagdana svjetlosti i posvećenja, upućujem iskrene čestitke u ime Vlade i osobno. Želim da sa svojim bližnjima, ali i sa svima potrebitim ljubavi i suosjećanja podijelite radost zajedništva u miru i solidarnosti”, poručio je premijer Plenković.

„Svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti čestitam blagdan Hanuku. Neka vam blagdan svjetlosti i nade svima donese zdravlje, dobro i mir te osnaži vjeru i nadu toliko potrebne u ovim vremenima. Želim da blagdanske dane provedete radosno okruženi obitelji. Hag Hanuka Sameah!“, stoji u čestitki predsjednika Milanovića povodom blagdana Hanuke.

Podsjetimo, Hanuka – blagdan svjetlosti, osmodnevni je židovski blagdan koji pada u studenom ili prosincu, a slavi se na spomen ponovnoga posvećenja hrama u Jeruzalemu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon