CELEBRITY POSVODUŠA BEZ SAVJESTI?

Tekst: R. F.

Foto: 45lines

Trenutna saborska zastupnica Milanka Opačić postala je najnovija članica kluba stranke Milan Bandić 365. Prije toga obnašala je funkciju saborske zastupnice SDP-a, a prije toga bila je potpredsjednice Vlade i ministrica obitelji i mladih u Vladi Zorana Milanovića. Osim nje, pripadnici stranke MB 365 postali su i bivši SDP-ov zastupnik Siniša Varga i Tomislav Saucha, optužen kao falsifikator putnih naloga u istoj vladi trenutnog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića.

SEKSUALNI OBJEKT U HALJINI BEŽ BOJE S ČIPKOM

Da podsjetimo, krajem listopada 2018. godine svoj prelazak u klub Milana Bandića objavila je i zastupnica Milanka Opačić, koja je u Milanovićevoj vladi bila potpredsjednica i ministrica socijale. Tijekom svog ministarskog mandata više puta je zatražena njena smjena zbog grube devastacije položaja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom budući im je srezala već ionako mala socijalna prava. Naime, njena nesposobnost uzrokovana neradom, a koji je napravila u ovom osjetljivom ministarstvu Republike Hrvatske, osjeća se još i danas. Nažalost, ono po čemu je ostala upamćena je jedna pripijena haljina bež boje s čipkom po kroju i plagijatu Suzane Mančić koja joj je, mora se priznari, bolje stajala nego na tijelu razvikane domaće estradne zvijezde. Zli jezici u SDP-u tada su govorili da Milanka Opačić predstavlja poželjan seksualni objekt mnogih političara s naglaskom onih s iskaznicom SDP-a, a tajansveni pad u kupaoni i razbijena donja vilica čine Milanku Opačić, umjesto ozbiljne političarke najobičnijom celebrity posvudušom.

IMA LI SAVJESTI?

Kako je tada navela, izjavila je kako će i dalje djelovati kao socijaldemokratkinja budući je u Saboru RH vrlo teško djelovati kao pojedinac. Ušavši, navodno, samo u klub MB365 ostala je nezavisna zastupnica, objašnjavala je tada Milanka Opačić svoje pretrčavanje Bandiću i u Plenkovićevu saborsku većinu, a vrhunac njenog izlaganja novinarima svakako je bila izjava da ju je Bandić pridobio buketom cvijeća. Smiješkajući se, tada je rekla da će ubuduće glasati prema svojoj savjesti i podržavati samo projekte koji su u korist građana Hrvatske kao i zastupnica koja će glasati od projekta do projekta i dodala kako misli da tim političkim transferom nije prevarila birače.

DUGOGODIŠNJE ANEMIČNO POLITIČKO LICE

Inače, Milanka Opači je bila jedno od dugogodišnjih anemičnih političkih lica SDP-a, iako se teško može dokučiti i reći zašto, te koje su u stvari njene političke kvalitete. Dugogodišnjim djelovanjem u SDP-u i oko njega, Milanka Opačić se, nažalost, nikad nije mogla pohvaliti nekim konkretnim rezultatima u korist građana RH. U SDP se učlanila 1990. godine, a za članicu direkcije SDP-a izabrana je 1992. U nekoliko navrata bila je članica Glavnog odbora SDP-a i njegova potpredsjednica u dva mandata. Potpredsjednica stranke postala je 2004. i ponovno 2008., kada je na tu dužnost bila izabrana na 11. konvenciji SDP-a.

IZDALA BIRAČKO TIJELO I POLITIČKA UVJERENJA

Milanka Opačić diplomirala je politologiju, a u stranačkoj hijerarhiji se polako uspinjala dok je strankom upravljao Ivica Račan. Za njen pravi politički procvat zaslužan je  Zoran Milanović koji ju je promovirao u stranačke i nacionalne politike te postavio za svoju potpredsjednicu u vladi. Nadalje, Milanka Opačić se poput Varge i falsifikatora Sauche, mjesecima prenemagala da je ona nezavisna zastupnica koja se u Bandićevom klubu našla isključivo zato što joj je poklonio buket cvijeća, no na dan nacionalnog blagdana Velike Gospe je objavljeno da je i ona postala članica Bandićeve stranke iako nije poznato je li prije toga zapalila svijeću na Kamenitim vratima. Bilo kako bilo, kako Milanki Opačić tako i Sauchi i Vargi jest zajedničko kako su licemjerno i besramno izdali vlastite birače i politička uvjerenja  i kako kadrovski predstavljaju i čine ostavštinu aktualnog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, poznatijeg kao jednog od najnesposobnih premijera u povijesti Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon