CBI FORUM: EREC IZRAEL I U NJOJ STRANAC

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Razgovori subotom, drugi forum CBI-a u nizu donosi temu “Erec Izrael i u njoj stranac” o kojoj će govoriti dr. sc. Boris Havel, a održati će se 22. veljače 2020. u čitaonici Biblijskog instituta u Gajevoj 9a u Zagrebu od 10 do 12.30 sati. Tema će biti pogled na stranca u Erec Izraelu kroz povijest. Od zakona kojim su još prije ulaska u Zemlju uređeni Izraelovi stavovi prema strancima, preko tradicija što su nastale u vrijeme svećenika Ezre i novozavjetnog vremena, pa do moderne Države Izrael.

Boris Havel znanstvenik je i stručnjak za Bliski istok. Doktorirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na temi Religijski aspekt arapsko-izraelskog sukoba, gdje je i zaposlen kao docent. Na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu u Izraelu magistrirao je komparativnu religiju, a na sveučilištu u Švedskoj diplomirao međunarodne odnose i povijest.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon