ČARI UVOĐENJA EURA: ONO ŠTO JE KOŠTALO 3 KUNE SADA KOŠTA 3 “OJRA”

Tekst: dr. Ivan Lovrinović

Foto: IKEA

Kada pogledate euro koji držite u ruci i skrenete pogled na police s cijenama koje stalno rastu, sjetite se kune koja je 28 godina izvrsno čuvala stabinost cijena. Inflaciju nismo skoro niti osjećali.

Stalno brži rast inflacije u Hrvatskoj i drugim slabjim ekonomijama unutar eurozone pogoršava njihovu konkurentnost, a time slabi izvoz jačajući uvoz – a sve to vodi rastu vanjskog duga i zaostajanju u razvoju u odnosu na bogatije članice. Razlike u stopama inflacije i produktivnosti stvaraju dodatne strukturne probleme koje zajednička valuta ne može riješiti i zato će euro propasti.

O svemu tome sam godinama detaljno govorio i upozoravao da će nas euro voditi prema nazadovanju. Svi oni koji su se oglušavali na upozorenja ili ih ismijavali neka sada uživaju u čarima eura kojeg drže na dlanu i gledaju kako se iz dana u dan topi njegova kupovna moć.

P. S. – Sjećate se da je 1 kg krumpira koštao oko 3 kune, a već danas oko 3 eura!

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon