ČAKOVEC: PROMOCIJA KNJIGE “SVAKODNEVNE PRIČE, UBOJSTVO I SEKS”

Tekst: G. T.

Foto: M. P.

U ponedjeljak, 7. studenog 2022. godine u 18 sati u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu održati će se promocija knjige pod nazivom “Svakodnevne priče, ubojstvo i seks” autora Gorana Radikovića i Gorkića Taradija. Knjiga je izdana u  sklopu projekta “I veliki i mali svoje slovo su dali”. Osvrt na knjigu dat će Lidija Novak Levatić, profesorica hrvatskog jezika i slavistike.

Knjiga sadržava priče koje su Radiković i Taradi slali na razne natječaje. Neke od priča su ušle i u uži izbor, neke su objavljene u online izdanjima organizatora tih natječaja, Goran Radiković je dobio i Posebno priznanje na Kriminalističkom natječaju „Kristalna pepeljara“ 2021. godine pričom NEMESIS koja se također nalazi u ovoj knjizi, a priča Gorkića Taradija “Najluđa priča o ničemu” objavljena je u časopisu za književnost i kulturu “The Split Mind”.

Navedena knjiga je zapravo zbir tih priča s raznih natječaja: kriminalističkih, znanstveno-fantastičnih, emotivnih, ljubavnih, tužnih, ali i šaljivih, ironičnih, satiričnih! Ima i jedna doista erotična priča, ali puno je važnija poruka koja je poslana tom pričom, jedan obrat u priči koji zaista nitko nije očekivao.

Da podsjetimo, Udrugu Mlada pera uvijek se povezuje s dječjim literarnim radovima no ona u svom programu i prema Statutu ima i poticanje na blogiranje osoba svih uzrasta te aktivno sudjelovanje u komentiranju društvenih, sportskih, kulturnih i socijalnih događanja pa je zato projekt “I veliki i mali svoje slovo su dali” posvećen i odraslima i djeci. U dijelu koji je  posvećen odraslima izdana je knjiga s pričama jednog konobara i jednog automehaničara uz cilj davanja poticaja doslovce svima vođeni poslovicom da odijelo ne čini čovjeka i posao ne određuje vlastite mogućnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon