ČAČIĆEV PETRINJSKI POTRČKO NAKON REMETINCA NAJAVIO POVRATAK U POLITIKU

Tekst: Panopticum

Foto: Reformisti

Darinko Dumbović, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, a koji je proveo dva i pol mjeseca u Remetincu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju, najavio je na društvenim mrežama kako se vraća u politiku. Naime, kako je već poznato Dumbović je aktivirao svoj vijećnički mandat u Gradskom vijeću Petrinje.

Dumbović u svom javnom obraćanju navodi da ponovo u politički ring ulazi iz nezahvalne pozicije, ali uvjeren da ima snage, volje i hrabrosti suočiti se s politikom nerada i tapkanja na mjestu koju vodi gradonačelnica i vladajući u Gradskom vijeću Petrinje.

Nadalje, Dumbović navodi kako Petrinjci od lokalne politike očekuju rješenja i pomake naprijed. Međutim, Dumbović upozorava kako se sve nakon potresa odvija presporo dok se napredak mjeri puževim korakom. Osim toga, osumnjičenik USKOK-a izjavljuje kako je potrebno hitno vratiti pozornost na probleme i potrebe građana, snažnije se pozicionirati prema županiji i državi, a ne čekati da netko drugi odrađuje posao.

Slučajno ili ne, Čačićev potrčko iz stranke Reformisti pritom zaključno podsjeća vladajuću stranku u Petrinji na njihova predizborna obećanja, od kojih nisu realizirali ništa, pa čak ni pripremljene i započete projekte koje im je, navodno, on ostavio.

Podsjetimo, USKOK tereti Darinka Dumbovića da je u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, kao gradonačelnik Grada Petrinje, protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio sin bivšeg gradonačelnika, u vrijednosti od najmanje 9,167.944,68 kuna. Investitor radova bio je Grad Petrinja. Zbog toga je uhićen te je završio u Remetincu 14. lipnja 2022. odakle je izašao krajem kolovoza nakon što su ispitani svi svjedoci u kaznenom postupku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon