CA OBILJEŽIO 30 GODINA POSLOVANJA

Tekst: B. D.

Foto: CA

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u utorak, 17. rujna 2019. je u Zagrebu svečano obilježio 30. godina od svog osnivanja. Na svečanosti koja je održana u hangaru tvrtke u zagrebačkoj zračnoj luci, sudjelovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh, predstavnici međunarodnih zrakoplovnih udruga i organizacija, mnogi poslovni partneri tvrtke iz zemlje i inozemstva te zaposlenici kompanije na čelu s predsjednikom Uprave Jasminom Bajićem. Kako je istaknuto u prigodnim govorima, Croatia Airlines daje važan doprinos razvoju hrvatskog turizma jer omogućuje cjelogodišnju povezanost Hrvatske sa svijetom.

U zrakoplovima Croatia Airlinesa u Hrvatsku dolazi gotovo trećina svih avioturista na godišnjoj razini, a  kompanija je peti najveći izvoznik u Republici Hrvatskoj. Slučajno ili ne, i propali Uljanik se dugi niz godina kitio epitetima jednog od najvećih izvoznika u RH. U prigodnom govoru brojnim uzvanicima se obratio i premijer Andrej Plenković te najavio skorašnju dokapitalizaciju nacionalnog zračnog prijevoznika, ali nije precizirao o kakvom modelu povećanja kapitala je riječ. Inače, flota Croatia Airlinesa broji dvanaest zrakoplova: četiri Airbusa A319, dva Airbusa 320 i šest zrakoplova Dash 8-Q400.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon