BUTKOVIĆ ZBOG DUGOVANJA BRIŠE IZ REGISTRA 10.657 PLOVILA?

Tekst: R. F.

Foto: HDZ

Temeljem nekadašnje prakse Ministratva financija i Porezne uprave RH i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na svojim je mrežnim stranicama objavilo popis brodica i jahti koje će biti brisane iz registra jer za iste nije plaćena naknada za korištenje pomorskog dobra i svjetlarine za 2019. i 2020. godinu.

U objavi stoji da će Ministarstvo donijeti u listopadu 2021. godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, rješenja o brisanju jahti i brodica iz Upisnika brodova Republike Hrvatske čiji vlasnici nisu platili naknade za sigurnost plovidbe i zaštitu mora za 2019. i 2020. godinu. Na popisu Butkovićevog ministarstva se nalazi čak 10.657 plovila a eventualni upiti mugu se uputiti putem elektronske pošte na adresu: [email protected].

Popis brodica za koje je evidentiran nepodmireni dug nalazi se na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a ukoliko se ova potraživanja ne podmire do trenutka izdavanja rješenja o brisanju, brisane brodice moći će se upisati isključivo u postupku prvog upisa u Upisnik brodova uz uvjet ispunjavanja svih tehničkih standarda koji se primjenjuju na nove brodice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon