BUĐENJE ZAGREBAČKE TURISTIČKE TRNORUŽICE NAKON PREBOLJEVANJA KORONE

Tekst: D. S.

Foto: Ministarstvo turizma

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld otkrila je medijima vraća li se turizam u glavni grad Hrvatske te kakve su perspektive za turističku sezonu nakon potresa i tijekom epidemije koronavirusa.

Napomenula je i kako se Zagreb proteklih godina pozicionirao kao destinacija cjelogodišnjeg turizma i kao “city break” destinacija, a sada je fokus stavljen na poslovni segment uz goste koji će se zadržati nekoliko dana prilikom odlaska na Jadran te na zdravstveni turizam čija će promocija tek početi. Vjeruje kako će Zagreb kao “city break” destinacija zaživjeti nakon što se epidemiološka slika kod nas, ali i u svijetu promjeni te kada prestane strah od putovanja.

Naime, nakon dobrih rezultata u siječnju i veljači 2020., širenjem pandemije koronavirusa pogođen je bio i Zagreb u kojem su turističke aktivnosti zamrle u trećem i četvrtom mjesecu. No, kako kaže Bienenfeld, zadnjih desetak dana uočena je određena aktivnost i turizam u Zagrebu se pokreće na način da nekoliko posljednjih dana statistički bilježi između 700 do 800 noćenja dnevno.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon