BRUSSELS AIRLINES PREDSTAVIO UMJETNIČKI OSLIKAN ZRAKOPLOV

Tekst: B. D.

Foto: BA

Brussels Airlines predstavio je šesti, posebno oslikan zrakoplov koji je dobio specifičnu vanjsku grafičku opremu. Na trupu zrakoplova prikazani su fragmenti djela Brabantskog slikara iz 16. stoljeća Pietera Bruegela. Ručno oslikavanje zrakoplova, trajalo je punih 19 dana, a u redu letenja oslikani zrakoplov namijenjen je najvažnijim europskim linijama Brussels Airlinesa.

Brussels Airlines nastao je nakon spajanja SN Brussels Airlinesa i Virgin Expressa, koji je pak nastao nakon stečaja belgijskog nacionalnog prijevoznika Sabena.  Lufthansa je 2009. kupila 45 posto tvrtke, a 2016. godine je objavila da će kupiti ostatak Brussels Airlinesa.  Transakcija preuzimanja Brussels Airlinesa od strane Lufthanse dovršena je početkom siječnja 2017. godine.

Brussels Airlines najveći je zrakoplovni prijevoznik u Belgiji, sa sjedištem u Bruxellesu. Leti na više od 120 odredišta u Europi, Sjevernoj Americi, Africi i Aziji te također nudi usluge chartera, održavanja i obuke posade. Posjeduje flotu od 54 zrakoplova i ima gotovo 3400 zaposlenika.

U nastavku možete pogledati kraći video Brussels Airlinesa – Belgijske ikone.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon