BRODARICA – U CRIKVENICI OTVORENA NESVAKIDAŠNJA IZLOŽBA MARGARETE PERŠIĆ

Tekst: S. Š. Š.

Foto: D. Š.

U petak, 25. kolovoza 2023., stanovnici Crikvenice, kao i brojni turisti koji trenutno borave u Crikvenici i obližnjim gradovima, mogli su svjedočiti većem broju nesvakidašnjih umjetničkih događanja u organizaciji Centra za kulturu “Dr. Ivan Kostrenčić”.

Pod vodstvom Margarete Peršić održana je inspirativna likovna radionica “Putovanje kistom” u  Memorijalnom ateljeu Zvonka Cara. Polaznici su dobili kreativan zadatak kako pretočiti poeziju u boju i oblik, a radionica se pokazala kao savršen uvod u događanje večeri – otvorenje samostalne izložbe „Brodarica“ autorice Margarete Peršić u Gradskoj galeriji Crikvenica.

Naime, u posebnom ozračju otvorena je neobična audio-vizualna izložba „Brodarica“ autorice Margarete Peršić koja je u potpunosti transformirala izložbeni prostor Galerije i privukla veliki broj posjetitelja. U sklopu otvorenja održana je i promocija Zbirke slikopisa Margarete Peršić koja sadržajem i tematikom, ali i načinom oblikovanja predstavlja prirodni nastavak same izložbe.

Ravnateljica Centra za kulturu “Dr. Ivan Kostrenčić” Andrea Car Avdagić pozdravila je posjetitelje i izrazila zadovoljstvo što je izložba „Brodarica“ na svom proputovanju Hrvatskom upriličena i u Crikvenici. Naime, Brodarica utjelovljuje ideju gesamtkunstwerka. Polazište je poezija praćena glazbom, mirisima i okusima prirode. Ona se opredmećuje u ilustraciji, slici i skulpturi. Suzvučje različitih tehnika i medija transformira izložbeni prostor te poziva posjetitelja da iskusi novi, a opet tako davno spoznati svijet.

Službeno otvorenje izložbe uveličano je naizmjeničnim čitanjem poezije Margarete Peršić iz Zbirke slikopisa te izvedbom autorskih pjesama jedne od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije Nine Romić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon