BRITANCI POPUŠTAJU VIRUSU KORONE IAKO SE BROJ ZARAŽENIH UČETVEROSTRUČIO

Tekst: Panopticum

Foto: Politico

Iako je studija, objavljena u Engleskoj u utorak, 6. srpnja 2021. pokazala da je broj zaraza Covidom-19  učetverostručen  u toj zemlji u posljednjih mjesec dana, britanski premijer najavljuje da u roku od dva tjedna namjerava u potpunosti otvoriti zemlju. Naime, britanski premijer Johnson je izjavio da planira do 19. srpnja 2021. ukinuti sve mjere protiv širenja koronavirusa, premda modeli sugeriraju da će broj slučajeva zaraze u Velikoj Britaniji rasti. Britanski premijer ustvrdio je da se život mora vratiti u normalu unatoč mogućim novim smrtnim slučajevima.

Prema posljednjem istraživanju, procjenjuje se da bi se novi slučajevi Covida-19 mogli udvostručavati svakih šest dana. Studija koja je uključila 47 tisuća ljudi testiranih između 24. lipnja i 5. srpnja 2021. godine pokazala je da je prevalencija virusa 0.59 posto, četiri puta više u odnosu na slično istraživanje provedeno između kraja svibnja i početka lipnja 2021. kada je prevalencija iznosila 0.15 posto.

Osim toga, pojedini EU mediji navode kako je pogoršanje epidemiološke situacije u pojedinim zemljama, poput primjerice Portugala, zaslužan upravo izvoz virusa korone delta soja iz Velike Britanije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon