BORZAN I PICULA NA LISTI MEĐU 100 NAJUTJECAJNIJIH EUROZASTUPNIKA

Tekst: Panopticum

Foto: EUmatrix

EUmatrix, istraživačka platforma usmjerena na EU koja kombinira predviđanja temeljena na podacima s uvidima stručnjaka, proveo je analizu u kojoj mjeri utjecaj koji su članovi Europskog parlamenta izvršili na zakonodavstvo EU-a od početka sadašnjeg parlamentarnog mandata. SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula našao se na 69. mjestu, a potpredsjednica SDP-a Biljana Borzan na 96. mjestu EUmatrix-ove Top liste na kojoj se nalazi 100 politički najutjecajnijih eurozastupnika.

Borzan je europarlamentarka koja je odradila tri mandata, tijekom kojih se usredotočila na propise o medicinskim proizvodima, zaštiti potrošača i ženska prava. Picula je trenutno predsjedatelj međugrupe Europskog parlamenta o morima, rijekama, otocima i obalnim područjima.

Studija je namijenjena kao pomoć stručnjacima i građanima da shvate zamršenost iza kreiranja politike EU-a i identificiraju vodeće osobe koje oblikuju zakonodavstvo za više od 440 milijuna građana. Istraživanje mjeri utjecaj kroz kombinaciju kriterija grupiranih u kategorije: formalne i neformalne rukovodeće pozicije, stvarni zakonodavni rad, politička mreža, članstvo u odborima i biračko ponašanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon