BOEING PONOVO PRIZEMLJI0 MODEL ZRAKOPLOVA 737 MAX

Tekst: Š. Š.

Foto: Boeing

U petak, 9. travnja 2021. zrakoplovne kompanije u SAD prizemljile su više od 60 zrakoplova tipa Boeing 737 MAX nakon što je taj američki proizvođač zatražio od 16 prijevoznika da otklone problem s elektronikom. Southwest Airlines povukao je 30 zrakoplova od ukupno 58, American Airlines 17 od 41, a United Airlines 16 od 30. Naime, Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) SAD-a objavila je da ih je Boeing u četvrtak, 8. travnja 2021. obavijestio o svojoj preporuci da se privremeno povuče neke zrakoplove iz prometa kako bi se otklonio problem koji je nastao u proizvodnji.

FAA navodi da je u kontaktu sa zrakoplovnim kompanijama i proizvođačem i da će se pobrinuti da se problem riješi. Zasad nije poznato kada će zrakoplovi biti vraćeni u promet. Glasnogovornica Boeinga izjavila je za medije da najnoviji problem na modelu 737 MAX nije povezan s ključnim sigurnosnim sustavom koji je bio uzrok nesrećama pod nazivom MCAS.

Podsjetimo, zrakoplovi tipa 737 MAX vraćeni su u promet u studenom 2020. godine nakon 20-mjesečne suspenzije iz sigurnosnih razloga nakon dvije nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon