BLAGDAN SV. VIDA: PREDSJEDNIK RH PORUČIO VODSTVU GRADA RIJEKE DA BUDU TRANSPARENTNI U TROŠENJU JAVNOG NOVCA

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. na svečanoj sjednici riječkog Gradskog vijeća na kojoj je građanima Rijeke čestitao Dan Grada Rijeke i blagdan svetog Vida, a vodstvu Grada Rijeke poručio da nastave raditi i graditi ono što su postigli u posljednjih trideset godina te im poručio da budu transparentni u trošenju javnog novca.

Nadalje, u prigodnom obraćanju predsjednik Milanović rekao je da bi i danas bio za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kao što je bio i prije deset godina, ali je isto tako naveo kako nije time oduševljen i ushićen.

Riječi nadbiskupa Uzinića, koji je na svečanoj sjednici govorio prije njega, potakle su ga na razmišljanje o tome što je Europska unija i Rijeka te praznik koji se danas slavi u Rijeci, blagdan svetog Vida. U tom smislu, predsjednik Milanović podsjetio je na projekt europskog ustava koji je propao prije dvadeset godina.

Osim predsjednika Milanovića na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca govorili su predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeka Ana Trošelj (PGS), gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović (SDP) i riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić te su uručene godišnje nagrade najzaslužnijim pojedincima za doprinos razvoju Grada. Uz predsjednika Milanovića bilo je povjerenik Predsjednika za sport izv. prof. dr. sc. Željko Jovanović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon