BIVŠI GRADONAČELNIK ŠAPCA SANJA O SRPSKOJ RATNOJ MORNARICI NA MEDITERANU

Tekst: Panopticum

Foto: Zajedno

Za vrijeme održavanja ovogodišnje Konferencije o sigurnosti u Muenchenu (MSC 2023) na kojoj je diplomatski krajnji domet uvaženog premijera RH Andreja Plenkovića bilo sastanak s predsjednikom Crne Gore ili s visokim predstavnikom EU za BiH, zbog čega nije ni trebao putovati u Munchen već u obližnje susjedstvo, na službenim stranicama političke stranke “Zajedno” iz Srbije osvanuo je u petak, 17. veljače 2023. SF naslov o formiranju ratne mornarice na Sredozemlju.

“Imajući u vidu značaj pitanja migracija za Europu, nerazumno je da najveća zemlja u regionu nema ratnu mornaricu koja bi doprinela stabilnosti Sredozemnog mora” – stoji u uvodu naslova “Srbija da traži mornaricu” nekadašnjeg gradonačelnika Šapca, sada narodnog poslanika stranke “Zajedno”, Nebojše Zelenovića. Slučajno ili ne, spomenuta izjava dolazi nakon neprestanog svojatanja Dubrovnika i drugih hrvatskih gradova, zatim hrvatskih povijesnih ličnosti i jezika od strane Srbije gdje političar stranke koja u Srbiji predstavlja pandan hrvatske stranke “Možemo!” sanjari ništa drugo nego ratnu mornaricu u zemlji bez mora.

Umjesto komentara spomenuli bismo tek podatak kako je istovremeno dok je hrvatski premijer Plenković skupljao političke mrvice u Munchenu, srpski predsjednik Vučić imao niz sastanaka  na najvišoj razini od koji treba posebno istaknuti susret s državnim tajnikom SAD-a Antonyem Blinkenom.

Kada se uzme da je Srbija za razliku od Hrvatske kupila od Francuske nove a ne rabljene vojne zrakoplove Rafale, svaki daljnji komentar diplomatskog učinka vanjsko-političkog šegrta Mate Granića i bulumente koju vuče sa sobom je suvišan.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon