BIVŠA BLEDUNJAVA DJELATNICA DORHA POTVRDILA STAVOVE PREMIJERA PLENKOVIĆA O VJERONAUKU U ŠKOLAMA

Tekst: Panopticum

Foto: GI

Tjedan dana nakon početka škole bivša bledunjuva djelatnica DORH-a, sada pravobraniteljica za djecu – Helenca Pirnat Dragičević osvrnula se na vjeronauk u školama i udomljavanju, odosno o posvajanju djece od strane homoseksualnih parova i potvrdila stav premijera Andreja Plenkovića o tome.

Da podsjetimo, Helenca Pirnat Dragičević postala je pravobraniteljica za djecu u mandatu Plenkovićeve Vlade, 2017. godine. Od 86 zastupnika koliko ih je pristupilo glasovanju, za Helenu Pirnat Dragičević glasovalo je njih 83, tri su listića bila nevažeća, dok njezina “protukandidatkinja” Tatjana Holjevac nije dobila niti jedan glas. Kako je već otprije poznato, bivša djelatnica DORH-a je kao pravnica radila u Državnom odvjetništvu RH kao viša državnoodvjetnička savjetnica, a do 2016. godine bila je članica Vijeća za djecu i sudjelovala u izradi Nacionalne strategije za prava djece do 2020. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon