BITKA ZA ISTARSKOG ŽUPANA NASTAVLJA SE NA USTAVNOM SUDU

Tekst: B. D.

Foto: SDP

Zbog nemogućnosti uvida u cjelokupni sadržaj listića na biračkim mjestima SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić najavio je u nedjelju, 6. lipnja 2021. da će u zakonskom roku od 24 sata uputiti žalbu Ustavnom sudu na rješenje DIP-a, kojim je sa 40 glasova razlike izgubio od IDS-ovog kandidata Borisa Miletića, naglasivši pritom da Ustavni sud RH ima rok od 48 sati za odgovor na žalbu. Tom prilikom je Ferić još dodao kako se osjeća moralnim pobjednikom ovih izbora.

Naime, Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je na svojoj sjednici održanoj u subotu, 5. lipnja 2021. da je za župana Istarske županije izabran Boris Miletić, a za zamjenika Tulio Demetlika te da se neće ponavljati izbori za župana. DIP je to učinio donoseći rješenje kojim je tek djelomično prihvatio prigovor Danijela Ferića, SDP-ova kandidata za istarskog župana o izbornim nepravilnostima i zahtjevu za uvid u cjelokupni izborni materijal.

Osim toga, i SDP-ova saborska zastupnica Sanja Radolović izjavila je kako bi ona sama zatražila da se ponovno prebroje glasovi kada bi bila na mjestu Borisa Miletića, jer će ga “iduće četiri godine pratiti breme da možda i nije legalni izborni pobjednik”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon